top of page
Vrouwelijke ziekenhuismedewerkers

Bevrijd de wereld van pijn.

Reducept is de VR-behandelmethode voor pijn. We bieden twee gespecialiseerde modules: Reducept Educatie voor eenmalige pijneducatie in VR, en de Reducept Methode: een uitgebreide behandelmethode voor chronische pijn.

Reducept logo

Wij werken onder andere samen met

klant
klant
klant
klant
klant
klant
klant
klant
klant
klant
klant
klant
klant
klant
klant
klant
klant
klant
son
klant
klant
klant
klant
klant
de duinen
klanten
klant
klant
klant
eu

Drie miljoen mensen in Nederland kampen met aanhoudende pijn. Waarschijnlijk heb je als zorgverlener hier dagelijks mee te maken.

Reducept helpt meer 150 klinieken en duizenden patiënten om kennis over het ontstaan van pijn en pijnmanagement als vast onderdeel in de behandeling bij aanhoudende pijnklachten te bieden. Middels onze stepped care methode kun je jouw patiënt de behandeling bieden die ze nodig hebben. Evidence-based & gestandaardiseerd.

Waarom behandelaars voor ons kiezen

Gespecialiseerde, wetenschappelijke  behandelmethode

Ontworpen vanuit evidentie 

Tijdswinst voor de behandelaar

Richtlijnzorg & separaat declarabel

Louis Zantema

Onderzoek en Reducept

Digitaal trainen vermindert pijn. Samen met vooraanstaande instituten voeren we daarom verschillende klinische onderzoeken uit.

Fysiotherapie Reducept

Behandelaars

Reducept kan worden toegepast door o.a. 

Met deze methode bied je als behandelaar moderne pijneducatie en pijnmanagement in lijn met de NZA, KNGF, NHG richtlijnen en de Zorgstandaard Chronische Pijn.

Reducept Academy

Word gecertificeerd Reducept behandelaar. Een geaccrediteerde opleidingsdag voor fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten, verpleegkundigen en andere pijnbehandelaars.

 

De opleiding tot gecertificeerd Reducept behandelaar richt zich op de basisprincipes van pijneducatie, de psychologie van pijn en het leren toepassen van het Reducept protocol. 

Reducept Academy Day

Verhalen uit de praktijk

Reducept_By-IMAZZO_By-IMAZZO_32.jpg
Case

Lisanne behandelde meer dan 200 patiënten met Reducept. Dit is haar verhaal. 

Wij willen de wereld bevrijden van pijn, jij ook?

Dan komen we graag met je in contact. Via onderstaande knop boek je gemakkelijk een vrijblijvend videoconsult met één van onze adviseurs.

 • Biedt Reducept een 'niet-tevreden-geld-terug'-garantie?
  Nee, Reducept biedt geen 'niet-tevreden-geld-terug'-garantie. We zorgen er vooraf voor dat het product aansluit bij je behoeften en assisteren bij de implementatie. Gezien de aard van deze service is het niet mogelijk om na dit traject alle kosten terug te nemen. Je kunt wel een maand gratis Reducept proberen, mocht het niet bevallen kun je het kosteloos stopzetten.
 • Declareren Fysiotherapie & Zittingen
  Met de Reducept Methode lever je zorg die volgens richtlijnen geleverd moet worden aan mensen met aanhoudende pijnklachten. Zowel de VR sessies op de praktijk als Educatie + Training sessies mag je als een zitting declareren. Volg je het protocol volledig, dan declareer je dus minimaal een intake en zes zittingen. Wanneer een patiënt thuis traint met de VR-bril en het werkboek gebruikt mag je daarvoor zittingen declareren als je een contactmoment hebt gehad met de patiënt over de voortgang. (Video)bel je met de patiënt over de voortgang, dan geldt dit als een zitting.
 • Is het mogelijk mijn VR-bril af te halen?
  Nee, dit is helaas niet mogelijk. Alle zendingen van Reducept worden verzonden vanuit ons logistiek centrum.
 • Declareren GGZ & Zorgprestaties
  Werk je in de GGZ met de Reducept Methode, dan registreer je alleen de directe tijd die je aanwezig bent bij de patiënt. De Educatie + Training sessies registreer je volledig als directe tijd. Bij de VR-sessies registreer je de directe tijd die je aanwezig bent bij de patiënt.
 • Voor hoelang kan ik Reducept gebruiken na aankoop?
  Je kunt Reducept gebruiken zolang je abonnement loopt. Dit omvat toegang tot de Reducept-app en alle nieuwe content, updates en functionaliteiten die gedurende deze tijd worden toegevoegd.
 • Declareren Ziekenhuizen & DBC Structuren
  Bij een DBC structuur krijgt de instelling betaald op basis van de aandoening. Deze wijze van vergoeden stimuleert innovatie, omdat het resultaat telt en niet de directe tijd die besteed is. Vanaf 2023 geldt een nieuwe regeling ‘thuismonitoring DBC’. Met deze nieuwe regeling kun je een extra declaratie doen wanneer de patiënt de pijneducatie en pijnmanagement volledig zelfstandig thuis doorloopt. In dit scenario gebruik je het protocol voor Reducept bij thuisgebruik.
 • Wat kost een Reducept abonnement?
  Je vindt onze prijzen onder het kopje 'Prijzen'. Onze accountmanagers overleggen graag welk pakket het beste aansluit bij jouw organisatie. Bij afname van hogere aantallen gelden staffelkortingen. Ook is er een proefmaand mogelijk. Heb je meer informatie nodig? Neem dan gerust contact op. Stuur je vragen via e-mail naar Martijn@reducept.com of bel ons op +31634584105.
 • Ben ik verplicht een jaarlicentie aan te schaffen of kan ik ook maandelijks gebruik maken van Reducept?
  Hoewel we doorgaans werken met jaarlicenties, om ervoor te zorgen dat je organisatie voldoende tijd heeft om vertrouwd te raken met Reducept, bieden je nu ook de mogelijkheid om Reducept een maand gratis te proberen. Zo kun je eerst zelf ervaren of het goed past bij je praktijk of instelling.
 • Ontvang ik automatisch updates van de Reducept-app na mijn aankoop?
  Ja, na aankoop ontvang je automatisch updates van de Reducept-app. Deze updates kunnen bugfixes, nieuwe functionaliteiten en extra content bevatten, vergelijkbaar met andere apps op je telefoon.
 • Wanneer kan ik mijn VR-bril verwachten?
  Na het plaatsen van je bestelling kunt je de VR-bril binnen 5 tot 10 werkdagen in huis verwachten, tenzij anders is overeengekomen. Je ontvangt altijd een bevestiging van de bestelling in je e-mail.
 • Wanneer krijg ik mijn punten toegekend?
  Dit proberen wij altijd gelijk na de training door te voeren. Wij merken wel dat het +-2 weken duurt voordat u ze toegekend krijgt. Mocht je na 3 weken nog niet je punten hebben ontvangen aarzel niet om support@reducept.com te mailen.
 • Wat kost de geaccrediteerde training?
  Pas je Reducept nog niet toe? Dan betaal je €179 excl. btw per deelnemer.* Werk je al met Reducept? In jouw pakket zitten dan standaard opleidingstickets. Deze kun je gebruiken voor de Reducept Academy.** *Maximaal 2 deelnemers per licentie, per praktijk. Als je na de opleiding besluit om met Reducept te starten, brengen we dit in mindering op je abonnementskosten.**Meer behandelaars opleiden dan tickets binnen je abbonement? De opleidingskosten bedragen €179,- (ex. btw) per deelnemer.
 • Hoelang duurt een training?
  De trainingsdag duurt 8 uur en geeft 5,5 contacturen.
 • Waar kan ik mij opgeven voor de geaccrediteerde training?
  Klik hieronder voor alle inschrijven en extra informatie over onze opleidingsdag.
 • Waar vind de training plaats?
  De trainingen vinden door het hele jaar op verschillende locaties plaats.
 • Werkt de Reducept Methode bij fibromyalgie / CRPS / conversie / hoofdpijn / migraine / reuma / prikkelbare darmen / zenuwpijn / neuropatische pijn / dwarslaesie?
  We ontwikkelen de Reducept Methode voor verschillende soorten chronische pijnklachten. Je vind hier meer informatie voor welke pijn de Reducept Methode geschikt is. Bij veel verschillende pijnklachten wordt er door gebruikers van de Reducept Methode vooruitgang geboekt. Omdat de manier waarop hersenen reageren niet voor iedereen hetzelfde is, geldt dat helaas niet voor iedereen. Hoe meer mensen aan de slag gaan met de Reducept Methode, hoe beter we weten wie baat heeft bij de Reducept Methode.
 • Werkt de Reducept Methode bij tinnitus?
  De Reducept Methode is speciaal ontwikkeld voor mensen met chronische pijnklachten. Sommige strategieën die in de Reducept Methode worden toegepast zouden ook bij tinnitus kunnen helpen, maar we beschikken nog niet over genoeg gegevens om dit verder te kunnen onderbouwen. We horen in elk geval graag over je (goede) ervaring!
 • Is de effectiviteit van de Reducept Methode bewezen?
  De Reducept Methode is gebaseerd op bewezen effectieve methodes voor chronische pijnklachten. De Reducept methode bouwt voort op de pijntheorie "Explain Pain" van Moseley & Butler, 2003. Daarnaast zijn andere bewezen studies en theorieën gebruikt om de Reducept Methode te maken. De Reducept Methode is ontwikkeld in samenwerking met patiënten en universitaire/topklinische ziekenhuizen. Je leest hier meer over op onze onderzoekspagina.
 • Is de Reducept Methode geschikt voor kinderen?
  De Reducept Methode is gemaakt voor volwassenen. In de praktijk zien we dat de Reducept Methode bij jongeren vanaf 13 jaar wordt gebruikt en dat ook zij vooruitgang boeken. We raden de Reducept Methode niet aan voor jongere kinderen. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.
 • Voor wie is de Reducept Methode geschikt?
  Reducept kan ingezet worden als standaard pijneducatie en pijnmanagement voor iedere patiënt in behandeling die 3 maanden of langer pijn heeft, onafhankelijk van de oorzaak, het type pijn, de plek van de pijn en de verklaring van het pijnprobleem. Met deze therapie volg je de richtlijn en bied je iedere patiënt die aanhoudende pijn heeft evidence based pijneducatie aan. Reducept geldt als een aanvulling op jouw behandeling, waarbij Reducept het onderdeel pijneducatie en pijnmanagement vervult. Je kunt dus andere interventies toepassen naast Reducept. Twijfel je toch of educatie en pijnmanagement geïndiceerd is voor jouw patiënt? Raadpleeg de richtlijnen van jouw (beroeps)vereniging of de zorgstandaard chronische pijn.
 • Hoe bestuur ik mijn VR-Bril?
  Je kunt de VR-Bril besturen met de controller maar ook met de Pico-knop. De Pico-knop bevindt zich op de controller en op de headset. Op de knop staat het Pico-symbool. · Als je de Pico-toets enkele seconden ingedrukt houdt, kom je op elk moment in het hoofdmenu. De lopende toepassing wordt geminimaliseerd, niet afgesloten. · Dubbelklikken op de Pico knop opent het taakbeheer. Hier kun je de actieve toepassingen 'schakelen' of sluiten. · Om het beeld te 'centreren', kijk je recht vooruit en houdt u de Pico-toets (op de headset of op de controller) ongeveer 2 seconden ingedrukt.
 • Hoe verbind ik mijn VR-Bril met wifi?
  1. Verbinding maken met Wi-Fi 2. Start in het startmenu van de Pico G2 4K. 3. Klik in het startmenu op het Wi-Fi-pictogram, dat links bovenin uw scherm te vinden is. De wifi-instellingen worden vervolgens geopend. 4. Klik op het wifi-netwerk waarmee u verbinding wilt maken. 5. Vul het wachtwoord van het wifi-netwerk in. 6. Klik op Netwerk verbinden. Liever een filmpje? Zie: https://vr-expert.nl/kb/hoe-verbind-je-de-pico-g2-4k-met-een-wifi-netwerk/
 • Er is een nieuwe update, hoe update ik Reducept?
  Wij voeren updates op afstand uit! Dit hoef je niet meer zelf te doen. Voor klanten voor 07-2023 kan het zijn dat je nog wel zelf updates moet uitvoeren, in verband met verouderde headsets. Ben je een van deze klanten? Neem contact op met support@reducept.com om ook voor u dit in te stellen.
 • Moet ik na aankoop zelf de Reducept-app installeren en de VR-bril klaarmaken voor gebruik?
  Nee, daar hoef je je geen zorgen over te maken. Wij zorgen voor de installatie van de Reducept-app en bereiden de VR-bril voor op gebruik. Ook toekomstige updates worden door ons uitgevoerd!
 • Hoe bereik ik Reducept?
  Je kunt ons van 09:00 tot 17:00 bereiken op: +31 (6) 38943590 via Whatsapp of telefonisch op: +31 85 4017919 Mailen mag ook altijd! Mail ons op support@reducept.com
 • De VR-bril met Reducept is binnen, maar is beschadigd of kapot.
  Neem contact op met onze servicedesk via +31 (6) 38943590. Zij zullen met jou de retournering afhandelen en sturen instructies via de mail. Houdt hiervoor je factuurnummer bij de hand!
 • Ik heb een vraag!
  Je kunt al je vragen sturen naar support@reducept.com! Hier staan we voor je klaar om je zo snel mogelijk verder te helpen.
 • Waar kan ik een storing melden?
  Als je er niet uit komt dan is onze supportdesk bereikbaar op +31 (6) 38943590 of support@reducept.com. De openingstijden zijn maandag tot vrijdag van 09.00 – 17.00 uur.
 • Kan ik Reducept als particulier bestellen?
  Reducept is alleen mogelijk via onze gecertificeerde behandelaars. Een overzicht van al onze behandelaars vind je hier:
 • Worden de Reducept kosten ook vergoed door mijn zorgverzekeraar?
  Via de werkgever kan in sommige gevallen vergoeding worden geregeld bij de zorgverzekeraar. Samen kunnen we zien of dit bij uw werkgever het geval is. Verder ligt het erg aan de zorgverlener, vraag altijd bij uw zorgverlener hoe de kosten in kaart worden gebracht en check het bij uw zorgverzekeraar.
bottom of page