top of page

Student Natasha introduceert Reducept bij cliënt met chronische pijn

Student Natasha Jens heeft een cliënt met chronische pijn kennis laten maken met Reducept om zijn pijn te verlichten. Zij vertelt in dit bericht over haar ervaring.


"Tijdens mijn stage kwam ik een patiënt tegen met chronische pijn. Hij was in 2000 succesvol geopereerd aan een hernia, maar de neurochirurg gaf aan dat hij er later nog last van kon hebben. In 2019 kreeg hij weer veel last van zijn rug en dacht hij dat hij een hernia had. Uit het beeldvormend onderzoek bleek dat dit niet het geval was. Hierna is hij onder andere behandeld bij de pijnpoli en heeft hij veel cursussen gevolgd over chronische pijn. Uiteindelijk heeft hij een operatie gehad waarbij een neurosimulator is geplaatst. Helaas zorgde deze voor het tegenovergestelde effect en werd de pijn alleen maar heviger. In zijn dagelijks leven wordt hij zeer beperkt door de pijn. Hij is gedwongen met pensioen gegaan en kan zijn pasgeboren kleinkind niet optillen. Ook kan hij maar 10 minuten in dezelfde houding zitten en zou hij het liefst hele dagen liggen. Hierdoor was hij zeer geïnteresseerd in behandeling met de VR-bril. Voordat we begonnen met de behandeling heb ik uitgelegd wat Reducept inhoudt en dat er niet gelijkblijvend resultaat zou zijn van een behandeling met de VR-bril.

Na de eerste behandeling was zijn pijn tijdelijk verminderd van een NPRS van 7 naar een NPRS van 5. De patiënt was zeer positief over Reducept en zou graag verdere behandeling willen met het hele pakket van Reducept. Mijn stagebegeleider vond het een leuk concept en is gaan kijken naar de mogelijkheden met Reducept voor in zijn praktijk."


Wil jij je patiënten ook meer bieden dan een standaard pijnbehandeling? Laat je hele praktijk dan effectiever en efficiënter werken met de Reducept Methode. We verkennen graag wat we voor je kunnen beteken.


Student Natasha introduceert Reducept bij cliënt met chronische pijn

Comentarios


bottom of page