top of page
Copy of Reducept_By-IMAZZO_By-IMAZZO_27.jpg

Reducept Educatie

Als behandelaar wil je op een eenvoudige manier bewezen effectieve pijneducatie bieden. Een beter begrip van pijn levert een effectiever behandeltraject op, ook in combinatie met andere interventies.

Favicon Reducept

Hoe kan het dat 96% van de patiënten geen pijneducatie ontvangt, terwijl de richtlijn dit wel voorschrijft?

Richtlijnen adviseren pijneducatie als belangrijke vroegtijdige interventie bij aanhoudende pijn. Maar minder dan 4% van de patiënten meldt dat ze pijneducatie hebben gekregen. 

 

Reducept Educatie biedt behandelaars een kostenefficiënte tool waarmee ze de behandeling kunnen starten door middel van educatie, en indien nodig kunnen opschalen tot de volledige methode.  

VR in de praktijk

Waarom pijneducatie?

Voorgeschreven in richtlijnen

Begrijpen hoe pijn ontstaat

Betere behandelresultaten

Verbeterde kwaliteit van leven

Vermindering van angst en stress

Vermindering van onnodige medische interventies

Headset.JPG

Onze oplossing 

Op basis van jarenlange ervaring, hebben we een geavanceerde VR-toepassing ontwikkeld om chronische pijn te behandelen. Deze methode bundelt wetenschappelijk onderbouwde technieken, en is on demand & gestandaardiseerd in te zetten door de behandelaar.

Met als doel niet alleen behandeling, maar ook preventie, hebben we Reducept Educatie ontwikkeld. Deze geeft pijnpatiënten op een eenvoudige en effectieve manier inzicht in hoe hun pijn werkt.

Voor wie?

Voor iedereen die langer dan 4-6 weken pijnklachten heeft of die recidiverende pijnklachten heeft. Dat kan bij de fysiotherapeut, verpleegkundige, pijnconsulent, psycholoog, arts of oefentherapeut zijn.

 

Reducept Educatie is voor iedereen met aanhoudende pijn, of risico op aanhoudende pijn onderdeel van de zorgstandaard. Bijvoorbeeld:

 

  • Je bent fysiotherapeut en iemand met aanhoudende rugpijn meldt zich. Na de intake pas je direct een behandelsessie Reducept Educatie toe, om daarna je eigen traject te starten. 

  • Je bent verpleegkundige en werkt op de dagopname voor patiënten die aan een hernia geopereerd worden. Je biedt patiënten tijdens de opname de mogelijkheid om Reducept Educatie zelfstandig te doorlopen.

  • Je werkt als POH (GGZ) bij een huisartsenpraktijk en ziet regelmatig mensen met SOLK. Na de kennismaking laat je de patiënt in VR de educatie doorlopen.

De voordelen op een rij

Evidence based & gestandaardiseerde pijneducatie voor iedereen

Slechts 1 sessie, 20 minuten

Voorkomt escalatie en recidive voor de patiënt

Onbeperkt patiënten behandelen

Verhoogt efficiency van de praktijk

Declarabele zorg

VR in de praktijk

Wil je meer weten over Reducept Educatie?

Dan komen we graag met je in contact. Plan een vrijblijvend videoconsult met één van onze adviseurs of vraag een gratis proefmaand aan. 

bottom of page