top of page

Hoe Reducept Marcia helpt met MS

Marcia Taroenoredjo


Marcia (36) werd in 2017 gediagnosticeerd met Multiple Sclerose, wat leidde tot een heleboel complicaties. Marcia voelt dat de Reducept Methode haar weer overeind heeft getrokken en deelt de visie om de wereld te bevrijden van chronische pijn, waardoor zij onze eerste Reducept ambassadrice is geworden.


Over Marcia


Mijn naam is Marcia (36), ik ben een mama, een partner, een dochter, een zus en een vriendin. Ook bij mij is in 2017 Multiple Sclerose geconstateerd. Wat resulteerde in niet meer kunnen werken als vanaf 2019.


De rol van Reducept


Via Platform MS heb ik -godzijdank- kennis mogen maken met Reducept. De “Reducept Methode” is een pijnbehandeling in de vorm van VR (virtual reality). In het spel word je meegenomen in jouw hersenen, ruggenmerg en zenuwstelsel. Hiernaast zijn er tal van tools beschikbaar die jou op weg kunnen helpen om meer grip op jouw chronische pijnen te krijgen. Door kennis over pijn toebedeeld te krijgen in begrijpbare taal, leer je wat pijn is, hoe het ontstaat en aanwezig blijft maar vooral hoe je deze zelf kan (aan)leren te verminderen op momenten – of voor altijd – te laten verdwijnen.

De focus ligt hier niet alleen op pijn en hoe hiermee om te gaan, maar leert je ook om voor jezelf te zorgen, mentaal en fysiek. De tools die je nodig hebt om een gezonde leefstijl en een positieve mindset te krijgen en te behouden, zijn ontzettend waardevol en is een hemels geschenk voor mij geweest. Op het moment dat er een depressie aan de voordeur stond, en ik geneigd was om antidepressiva's tot mij te nemen, was Reducept via Platform MS mijn reddende engel!


Hoe Reducept mij heeft geholpen


Zonder opiaten heb ik inmiddels een betere grip op mijn pijn gekregen, zijn gevoelloze delen in mijn benen en voeten verdwenen en durf ik meer actievere momentjes aan maar weet ook wanneer ik mijn inactieve momentjes moet nemen. Hierdoor heb ik een fijnere balans in mijn dagelijks leven gevonden. Ik deel de visie van Reducept om de wereld pijnvrij te willen én vooral te kunnen maken!

Ik bemoedig mijn lotgenoten dagelijks door mee te geven dat wij toch ondanks een ziekte en een beperking meer controle over ons brein en lichaam kunnen hebben. Mits wij de goede, gezonde én nodige patronen blijven vasthouden. Een patroon kan dit pas zijn, als je herhaling toepast. Zodat ons brein dit goed kan onthouden.


Het levende bewijs


Zelfs wanneer je een tegenslag ondergaat in het leven, biedt Reducept jou de mogelijkheid om altijd weer terug te gaan naar wat je hebt geleerd en wat je kunt doen om er weer bovenop te krabbelen. Het boek ‘Bevrijd van pijn’ van de mede-oprichter en GZ-psycholoog, Louis Zantema, bezit de benodigde kennis en tools om telkens weer terug naar de basis te gaan. Om continue weer terug in balans te kunnen komen wanneer je gezondheid je (even) in de steek laat. Ik ben het levende bewijs! Zonder pijnstilling door het leven met MS, omdat ik een gezonde en effectieve manier heb gevonden om dit voldoende onder controle te kunnen houden.


Hoe Reducept Marcia helpt met MSComments


bottom of page