top of page

Tina is behandeld met Reducept voor haar Thalamus infarct

Tina

Je thalamus speelt een belangrijke rol in de beleving en vermindering van pijn. Door een beschadiging, kwamen de pijnprikkels binnen bij Tina (65), maar het seintje terug werd niet gestuurd.


Ik ben Tina, nu 65 jaar jong. Begin oktober 2016 kreeg ik een hoestbui en de volgende dag had ik een verdoofd, zwaar gevoel van het topje van mijn linker grote teen tot aan mijn kruin. Dat alles alleen aan de linkerkant. Maandagochtend gelijk naar de huisarts (een vervanger) die mij vertelde dat ik een spier had verrekt in mijn nek. "Huh?" dacht ik meteen. De week daarop weer naar de huisarts, alweer een vervanger, zucht. "Niks neurologisch mevrouw." Maar ik ging slechter lopen en had veel pijn. Die woensdag naar de sauna gegaan omdat warmte goed is voor de pijn. Oeps, als ik had geweten wat ik nu weet.


Twee weken later eindelijk bij de eigen huisarts, bij haar begonnen de alarmbellen te rinkelen en werd ik met spoed naar de neuroloog gestuurd, MRI, wees uit dat ik een thalamus infarct heb gehad.

Je thalamus moet er voor zorgen dat pijnprikkels gereduceerd worden en je uiteindelijk geen pijn voelt meer. Omdat er bij mij een beschadiging op zit, komen de pijnprikkels binnen, maar het seintje terug wordt niet gestuurd.Dit heeft tot gevolg dat ik altijd pijn heb vanaf mijn oorlel tot aan mijn elleboog.


Veel dokteren, pijn medicatie en antidepressiva (waar ik depressief van werd) later kwam ik in januari 2020 uiteindelijk bij een revalidatiearts terecht. De fysiotherapeut die met hem samenwerkt had toen net de bril en het eerste programma van reducept en ik mocht het uit proberen. Het sloeg aan, hoera! Ik kon weer slapen en slikte geen medicatie meer.


In maart heb ik het traject afgesloten en kreeg nog 3 maanden het programma mee voor op mijn inmiddels eigen VR bril. Thuis ben ik elke avond gaan oefenen. Ik ben in juli gestopt en heb in augustus het jaar abonnement genomen. Het oefenen ging heel goed, zelfs met het nieuwste level erbij, mijn man moest me regelmatig wakker maken, omdat ik bij die oefening in slaap viel. Het werkte zo goed dat ik eind juni 2021 gestopt ben met de vr oefeningen. Als het moet, kan ik de hersenen, de ruggengraat en in het controlecentrum (het 5de level) zo voor de geest halen en oefenen.


Echt ik kan iedereen met chronische pijnklachten reducept adviseren. Het werkt!!!


Tina is behandeld met Reducept voor haar Thalamus infarct

Comments


bottom of page