top of page

Freke's Fysio Surhuisterveen: Succesverhaal van Aline

Onderstaand het verhaal van Aline over de behandeling met Reducept bij Freke's Fysio in Surhuisterveen.


"Toen Freke mij vroeg of ik als ‘proef ‘persoon mee zou willen doen aan de VR sessies van Reducept was ik eerst een beetje sceptisch. Maar ik liep vast in mijn herstel n.a.v een auto-ongeval. Ik bleef whiplash gerelateerde (pijn)klachten houden. Na een intensief revalidatie traject was ik helaas nog niet pijnvrij, en leefde ik mijn dagen ‘ in mijn hetstel’. Ik leefde van moment naar moment, en het eerste beste signaal wat ik voelde zorgde ervoor dat ik super alert was, verstijfde, en voorzichtig de dag verder beleefde. Op het moment dat ik dacht pijn te ervaren, veranderde ik in een passieve mem/echtgenote, en gaf pijn ruim de baan om mijn dag te belemmeren. Ik besefte me dat er verandering in moest komen, maar wist niet hoe."


"Ik besloot dus volmondig ‘ ja ‘ te zeggen tegen Freke. Samen zouden we 7 sessies aangaan. Waarin in zelf het tempo mocht bepalen en iets mocht herhalen wanneer ik dacht dat dit nodig was. Dit gaf me meteen al een ‘ relaxt’ gevoel; niet binnen een tijdspad iets afvinken, maar luisteren naar mijn lijf en wat er op mijn pad zou komen. Voor mij voelde dit als een laatste redmiddel om om te leren gaan met de pijn die ik ervaarde."


"Ik leerde veel over mijzelf, over de belemmerende gedachte waarin ik verdwaalde als ik een pijn signaal oppikte. Ik leerde van Freke en de Reducept methode hoe je deze belemmerende gedachten om kunt zetten in helpende gedachten. En dat het ook niet altijd erg is om een pijn signaal te voelen. Mijn pijnsysteem was alleen zo overactief, dat het eigenlijk continu aan stond en alarmeerde. Nu, na afronding van Reducept ervaren ik mega veel verschil. Ik ben veel milder voor mezelf geworden; ik ‘mag’ de dag weer ten volste beleven, en ervaar ik lichamelijk ongemak ( wat niet altijd pijn hoeft te zijn), dan neem ik even een pas op de plaats en herhaal voor mezelf een helpende gedachte. Ik laat niet de rest van de dag beïnvloeden door wat ik voelde, maar leg de lat minder hoog, ga iets doen waarvan ik ontspan en merk daarna dat ik ( soms onbewust) actiever ben dan ooit te voren!

Doormidden van de VR bril, waarbij je ‘ op reis gaat’ in het gedeelte van je lijf waar de meeste pijn zich bevindt werkt op vele manieren verhelderend. Het draagt bij aan de oefeningen die je meekrijgt van Freke ( in je eigen werkboek) en zorgen ervoor dat je dit bijna onbewust leert toepassen in je dagelijkse praktijk. Ik vond de VR sessies met de bril wel erg intensief, maar dit zorgde bij mij wel ervoor dat ik bewust een moment van ontspanning ging plannen ( na de sessie)."


"Dit zijn een paar van de ‘ winsten’ die Reducept voor mij hebben opgeleverd. Er is nog veel meer wat het mij heeft gebracht maar dit is met de pen bijna niet te beschrijven. Ik ben laaiend enthousiast en het was voor mij een laatste puzzelstuk wat op zijn plek is gevallen. Ik ben heus niet elke dag pijnvrij, maar ervaar de pijn niet meer zo intens als eerst én ik laat mijn dag er niet door beïnvloeden. Ík ben de baas over mijn pijn! Mocht je twijfelen, schroom niet om me een berichtje te sturen, want ik gun iedereen de succeservaring van Reducept!"


-Comments


bottom of page